Basında doğru bilgilerin yer alması, doğru terminolojinin kullanımı ve haberin yapılış çerçevesi kapsamında yerel basın çalışanlarına yönelik farkındalık artırıcı bilgilendirmelerin yapılabilmesi amacıyla düzenlenen etkinliğe; Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Akarca, Uyum ve İletişim Dairesi Başkanımız Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu’nun yanı sıra Ege ve Akdeniz bölgelerinde görev yapan yerel basın mensupları ile İl Göç İdaresi Müdürleri katıldı.
Açış konuşması ile başlayan programda, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Akarca: “Sığınmacılar gittikleri yerlerde elbette ki belirli zorluklar yaşıyorlar. Oradaki halk sığınmacıları kabulde elbette belirli zorluklar yaşıyor. Ama sığınmacıların çok büyük katkıları da oluyor. Bunu gözden uzak tutmamak gerekiyor.” dedi.
Türkiye’de Yürütülen Uyum Faaliyetleri konusunda sunum yapan Uyum ve İletişim Dairesi Başkanımız Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu, basın mensuplarına yönelik olarak: “Tüm dünya insanlığında var olan göçün bin derdinden birine çare bulmak için çıkmış olduğumuz bu yolda, sizin objektiflerinizden yakaladığınız anlar ve sizin kalemlerinizden dökülen kelamlar bizim mazlum ve mağdurlara yönelik göstermiş olduğumuz sevginin ve kardeşliğin kanıtı olacaktır.” ifadelerinde bulundu.
Program kapsamında ayrıca, Göç Uzmanlarımız tarafından Göç Terminolojisi, YİMER 157’nin Sunduğu Hizmetler ve GİGM İletişim Kaynakları başlıklı sunumlar yapıldı. Basınla İlişkiler Grup Başkanlığınca ise “Basına Bakış” sunumu gerçekleştirildi.
Programda, toplumsal kabulün oluşmasında en önemli sorumluluğa sahip basın kuruluşlarının; göç kavramlarına hâkim olması, Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi sahibi olması, toplumsal kabulün önünde engel olan ifadelerden kaçınılması adına nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi bilgilere de yer verildi.
“Uyum Yerelde Başlar” sloganı ile yola çıkan Yerelde Basın Buluşmaları, 7 bölgeyi kapsayan 5 etkinlik ile tamamlandı.
"Suyun Öte Yanından Miras Lezzetler" kitabı yayınlandı. Sidas Yayınları arasında çıkan kitabı Ankara Üniversitesi Kalecik Meslek Yüksekokulu Gıda İşle
33 yıldır turşu üretimi gerçekleştiren Çiçek Salamura AŞ. başarıdan başarıya koşuyor. Türk Turşusunu tüm dünyaya tanıtan Çiçek Salamura San. Tic. A.Ş.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, 16 Şubat’ta “Gelenekselden Endüstriyel Üretime Peynir: Burdur Peyniri Için Yol Haritası Çalıştayı” düzenliyor.
Prof. Dr. Ayhan Temiz’in “Kültür Mirasımız Tarhana” isimli kitap, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlandı.
Bayer Tarım Ürünleri Sebze Tohumları biriminde Müşteri Deneyimi & Strateji Lideri olarak çalışmakta olan Işılay Tabak, MENA & Türkiye Pazarlama Bölge
1000 Çiftçi 1000 Bereket ikinci yılında kapsamını mısırın yanına ayçiçeği ekleyerek genişletirken, 12 ilde 1.175 çiftçiyi programa dahil etti.
Sensörler ve Insight araçlarında gerçekleştirilen devrim niteliğindeki geliştirmeler, işleyicilerin kârlılıklarını iyileştiriyor.Tomra Food, kabuklu y
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Teknik Bilimler MYO, Gıda İşleme Bölümü, Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Yüceer, Avrupa İnovasyon Teknolojileri
Ege Bölgesi'nde 2020 yılında tarım ürünleri ihracatının zirvesine taze meyve sebze ve mamulleri sektörü oturdu.
Tomra Görüntülü Asistan, Tomra uzmanlarını sanal olarak müşterinin makinesi yanında konumlandırarak COVID-19 pandemisi sürecindeki seyahat kısıtlamala